Hvad er Koncentrat?

Koncentrat er et nyhedsmedie til unge skabt af erfarne journalister og dedikerede lærere. Sammen har vi gennem et års udviklingsarbejde med en række skoler, eksperter, lærere og elever skabt en ny måde at bruge journalistik som en fast del af undervisningen i landets udskolingsklasser. Ved at kombinere journalistiske artikler, som vi kalder koncentrater, med didaktik placerer vi os som et friskt supplement midt mellem landets ungdomsmedier og undervisningsforlag. 

I en anmeldelse fra Foreningen Af Lærere I Historie og Samfundsfag (FALIHOS) bliver Koncentrat kaldt »velskrevet,« »letforståeligt« samt »et rigtig godt supplement til de bøger og portaler, som man gør brug af til daglig.« Læs hele anmeldelsen her. 

Koncentrat har fået etableringsstøtte fra Kulturstyrelsen, som støtter nye medier, der fremmer »et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat.«

 

Det gør vi

Vores journalister skriver koncentrater til unge om alt fra menstruation til atomkrig – og vores didaktikere leverer færdige forløb, der gør det let for læreren at bruge koncentraterne til undervisning i udskolingen. Vi skriver friskt og forståeligt om den store verdens klimaforandringer og konflikter, såvel som det nære og svære ungdomsliv med dens spørgsmål om alt fra p-piller til plastikforurening. Der vil altid være forløb til flere fag til hvert eneste koncentrat. På den måde giver vi læreren mulighed for at bringe højtaktuel og velskrevet journalistik ind i undervisningen.

»Vores mission er at skrive til de unge, der, hvor de er, men samtidig skal hver eneste artikel – om den så handler om menstruation, overenskomstforhandlinger eller hævnporno – kunne bruges med det samme i undervisningen. Vi er ikke en konkurrent til det undervisningsmateriale, der allerede findes, men et middel til gennem aktuel journalistik at vække de unges interesse for samfundet,« fortæller chefredaktør, Sven Johannesen, til Jyllands-Posten.

 

Koncentrat har to mål

Vores hovedmål er at hjælpe unge til at blive vidende og kritiske borgere med den demokratiske selvtillid i orden. Det gør vores skribenter ved at skrive koncentrater, der inspirerer unge til at transformere viden og holdning til handling.

Vores andet mål er at være lærerens hjælpende hånd til at nå ud til alle elever i en travl hverdag. Det gør vores didaktikere ved at levere gennemarbejdede forløb til journalistikken, så en dugfrisk artikel om et højaktuelt emne hurtigt kan bringes i spil i undervisningen. Koncentrats didaktikere har selv undervisningsbaggrund fra skoler over hele landet. Alt vores materiale er med indbygget differentiering og tager udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål. 

Kom på forkant med artikler fra Koncentrat  – tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 

Det får du som skoleabonnent

  • Elev- og læreradgang via UNI•Login til friske og forståelige koncentrater om tidens vigtigste emner.

  • Læreradgang via UNI•Login til færdige forløb til hver artikel. Forløbene gør det muligt altid at undervise i de mest aktuelle emner.

  • Hver uge udkommer artikler med forløb for 7.-9. samt 10. klassetrin. De færdige forløb kan anvendes til cirka to lektioners undervisning i mindst to af fagene: Dansk, samfundsfag, historie, naturfag, kristendomskundskab samt sundheds- og seksualundervisning.

  • Ingen reklamer eller advertorials.


 »Uhh, det lyder godt. Lad mig prøve 30 dage gratis«

Man behøver dog langt fra at være en skole for at abonnere på Koncentrat.

 

Det får du som privatabonnent

  • Aktuelle, friske og forståelige koncentrater med overbliksjournalistik om tidens vigtigste emner. Vi skriver til unge, men alle, der vil have kogt en kompleks verden ned i et letlæst format, er velkomne hos Koncentrat.

  •  Ingen reklamer eller advertorials.

»Interessant. Jeg vil da gerne have adgang til Koncentrat i 30 gratis dage.«

Koncentrat er tilmeldt Pressenævnet.

Vi er Koncentrat

Sune Gudmundsson

Sune Gudmundsson

Direktør og journalist

30 82 67 37

sune@koncentrat.dk

Sven Johannesen

Sven Johannesen

Chefredaktør og journalist

61 16 00 07

sven@koncentrat.dk

Lasse Wamsler

Lasse Wamsler

Redaktionschef og journalist

25 39 83 51

lasse@koncentrat.dk

Louise Friis

Louise Friis

Didaktisk redaktør

29 26 25 86

louise@koncentrat.dk

Sabine Thybo

Sabine Thybo

Didaktiker

kontakt@koncentrat.dk

Marie Boye Thomsen

Marie Boye Thomsen

Art director

marie@koncentrat.dk

Jette Antonsen

Jette Antonsen

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Jacob Bastrup Andersen

Jacob Bastrup Andersen

Journalist

jacob@koncentrat.dk

Maja Seistrup

Maja Seistrup

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Mette Wallach

Mette Wallach

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Thomas Aagaard

Thomas Aagaard

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Mikkel Danielsen

Mikkel Danielsen

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Ida Brems

Ida Brems

Journalist

kontakt@koncentrat.dk

Mille Kristensen

Mille Kristensen

Didaktiker

kontakt@koncentrat.dk

Tina Hejsel

Tina Hejsel

Didaktiker

kontakt@koncentrat.dk

Cookies

Vi bruger også cookies til at huske dine indstillinger og analyse. Læs mere her